Ännu en söndags eftermiddag sittande på uteservering

Ännu andra advent sitter vi ute och tar en Grolsch och tapas på en uteservering på Stortorget i Enschede. Julmarknaden med pariserhjul och karuseller runt den gamla kyrkan är nästan öronbedövande, men folk verkar gilla det.

55695-50

Inför julen

Det verkar som holländarna har lika bråttom som vi svenskar att sätta igång julen. Stan är full av julaktiviteter, Sinterklaas srpinger omkring i form av barn som har sminkat sig som små negrer, ursäkta uttrycket, iförda färgstarka kläder, även vuxna ägnar sig åt detta.
I söndags, jag brukar sitta på en pub-restaurang på söndagarna med en liten Grolsch och läsa tidningar mm, prata lite med folk, där kom in i söndags en hel grupp musiker sminkade som så negrer allihop, och verkade ha jätteroligt, ute på Oude Markt, stora  torget, är det fullpackat med aktiviteter, ett slags tivoli och extra restauranger med holländska traditionella bakverk är inklämda överallt. En skridskobana, med riktig is, pariserhjul och massor av karuseller och gebaakkraam, bakverk alltså, friterat, typ klenetter, och liknade.
I söndags, 3 december satt vi på de Gents uteplats och tog en öl. OK man får ha en jacka på sig men det var helt OK att sitta ute.

55695-49

Nobody in the picture, but some minutes later I sat wright here.

55695-48

Julgranar säljs dels som huggna, engångs alltså, men det finns även flerårsalternativ.

55695-47

Sätt ut din gran i trädgården eller annan lämplig plats till nästa år, efter jul.
Den kommer i kruka, bara att sätta ner i jorden till nästa år.


RSS 2.0