Redan sommar i Holland, och Melodifestivalen väcker minnen från Lund

Verkligen varmt och gott, cyklade i helgen och strök omkring längs gränsen mellan Holland och Tyskland. Jag söker efter käslan - Märker man nån skillnad, liksom?

Och det gör man, tyskarna håller definitivt bättre ordning på saker och ting utomhus, gatorna är rena och det är snyggt gjort. I Holland, i Enschede, har jag mött den nya sortens gatsopare, dom som går omkring med en motor på ryggen som alstrar blås i en slang. Det brukar komma tre stycken såna blåsare framför en sån där maskin som sopar upp, blåsarna virvlar upp en massa skräp som sen ramlar ner bakom sopmaskinen. Jag har mött det här gänget minst fem gånger på väg till jobbet på en liten gata, som fortfarande är lika skräpig.

På vägarna syns skillnaden i att de typiska röda holländska cykelbanorna som är minst en meter breda, övergår i en grå som bara är en halvmeter bred. Färgerna är lite mer återhållsamma i Tyskland, holländarna gillar de grälla färgerna och blandar friskt.

Och visst känner man väl folk som har varit med i Melodifestivalen, delar av Oratoriekören forograferades på stadshallen i Lunds tak, tillsammans med Måns Elmerlöw, en kall höstdag förra året.


På väg till melodifestivalen

Stadshallens tak
Måns Zelmerlöv och delar av Lunds Oratoriekör på stadshallens tak

Då visste vi inte hur långt han skulle gå, men vi anade att han skulle gå långt.
Jag tittade på Melodifestivalen på min laptop, på direktsändningen över internet, i min lilla lya i Enschede, det gick bra till och med på min trådlösa uppkoppling som varierar i styrka lite grann. Jag orkade inte följa hela heller utan gjorde inhopp lite då och då.

RSS 2.0