Det blev aldrig någon riktig vinter

Det blev aldrg nånon vinter
Oude Markt den 16 februari 2007

Gamla marknadstorget i solsken vid lunch, många sitter ute och äter. Vår fåglarna sjunger i träden och en omisskännlig doft av vår kommer emot en. En underbart kort vinter är redan slut.
Jag går omkring och förbereder mig på att eventuellt flytta snarrt igen, men väntar lite med att berätta vart tills det är klart.

Vårvädret håller i sig och det blir ljusare och varmare dag för dag.
Att det redan är ljust när jag kommer ut från jobbet känns lovande.

Musikmånad hela Februari

Söndag och solen kommer igenom molntäcket ibland, ganska varmt och vindstilla. En del sitter på uteplatserna runt torget, i Grote kerk och St Jacobus kerk och Sam Sam en av barerna runt Oude markt, pågår dagens konserter, vi dvs Music All har sista konserten för dagen i Grote kerk, halv fem.
Konserterna går ut genom högtalare på torget och på storbildsskärm.

Grote kerk

Efteråt vill några ta ett glas och prata lite så vi går till en bar just intill kyrkan. Det är en gammal väl inrökt, av det gamla slaget. I Holland kommer inte rökförbudet förrän 2010. Det är dom ganska stolta över. Det röks överallt och alltid, till och med i full fart på cykeln på mornarna ser man unga som gamla sitta med en cigarett. Otroligt och farligt. Men dom kommer att få se på annat när förbudet kommer.

När jag går vid sextiden har det blivit mörkt, men vid den här tiden är barerna fyllda igen och även uteplatserna. Hoppas att det blir en kort vinter, man hör redan bofinken och idag kändes det som om´det var vår.

RSS 2.0