Cork - Swindon - London - Cork

Swindon

Kommer med bussen från det lätt kaotiska Heathrow, vet inte var som känns fel, men det verkar lite som att det berömda Heathrow är i lite av ett slags upplösningstillstånd. Man upplever det lite oorganiserat och rörigt. Speciellt när jag så småningom kommer ner i tunnelbanan och hittar busstationen. "En enkel bussbiljett till Swindon tack", säger jag till den mycket avslappade indiska tjejen som sitter i kassan, hon trycker fram biljetten, men mitt kort vill inte gå igenom. Hon rycker inte ens på axlarna, utan fortsätter med att stoppa i mitt kort i läsaren på olika håll. Till sist säger jag till henne att vända på kortet så att chippet kommer inåt, hon vänder snällt på kortet och får i det på rätt håll. Men det funkar ändå inte. Jag får ta mitt kreditkort från Abn-Amro, då går det. Kreditkort funkar alltid överallt. Hon rör inte en min, när hon till slut skriver ut min biljett på skrivare och lämnar den till mig.

Hinner ta en cafélatte i väntsalen innan bussen går och ordna upp mina papper lite. Skickar ett sms till Emmy som hon faktiskt svarar på direkt.

Det sommargröna landskapet susar snart förbi utanför bussfönstret, efter en kvart eller så på mototvägen M4, kan man se Windsor Castle verkligen torna upp sig till vänster, det höjer sig ur landskapet som en mörkbrun trattkantarell, med alla sina tinnar och torn. Det blir lite svårt att hålla sig riktigt vaken efter ett tag - killen bredvid läser en Harry Potter, ser inte vilken det är. Utanför kör den ena efter den andra Range Rovern om bussen på väg mot något gods ute i landskapet.

Swindon visar sig vara en stad i Corks storlek men så mycket finare och renare men tyvärr utan ett vattendrag genom staden. Men det känns bra, man lär sig på en dag att hitta någotsånär i centrum, det ser precis likadant ut som i en Irländsk stad, bara lite snyggare och renare.



Swandown hotel and B&B, i Swindon Wiltshire, UK. Centrum ligger bara nedanför backen.

På några ställen ser man typiska engelska korsvirkeshus, vilket man inte ser i Irland alls så ofta, och en stor stadspark med fågeldamm. Jag gillar Swindon. Staden ligger i ett sk. "lowcostarea", det betyder inte alltför nära London och heller inte alltför långt bort. Man tar sig med tåg till centrala London på en timme. Hyrorna i Swindon är ganska mycket billigare än till exempel i Reading som ligger på vägen in mot stan, för att inte tala om hyrorna inne i Londonområdet.

Swindon passar mig alldeles utmärkt.



London
Efter intervjun på Shopatron i Swindon bestämmer jag mig för att tillbringa några timmar i London. Det är ganska många år sedan jag var i London och kunde se mig omkring.
Efter en öl på The Plumtree i Swindon, tar jag bussen till Heathrow, från Swindons kaotiska busstation, det visar sig vara det lättaste och billigaste.
Från Heathrow tar man Piccadilly Line nere i tunnelbanan för £4. Tar nästan en timme men är helt OK.
Hoppar av vid Piccadilly Circus. Siktar in mig på uppgången mot Erosstatyn - en ung tjej med en jätteväska som ser lätt vilsen ut, tittar på mig och stoppar mig. Hon frågar var hon ska gå upp för att komma till statyn. Jag visar henne vägen - jag ska själv gå upp i samma uppgång. Och vips så står vi mitt i Piccadilly Circus, folk sitter runt fontänen med statyn - hennes väninna som väntar på henne kommer fram. Värmen slår emot en, det är 25 grader. Köper en karta och sätter mig i trapporna vid fontänen.


Piccadilly Circus



Går Regent Street upp mot Oxford Circus, men kommer inte hela vägen utan viker av vid Carnaby Street - den gamla shopping gatan dit man kommer för klädaffärerna. Stannar och tar en öl på O´Neills, en irländsk pub. Folk sitter och svettas både inomhus och utomhus.



O´Neills Irish pub at Carnaby Street

Sen vill jag gå ner till Themsen och se Houses of Parliament och Big Ben. Stannar till vid Trafalgar Square där folk sitter och svalkar fötterna i vattnet i fontänerna. National Gallery är öppet men jag orkar inte gå in utan står på trappan och njuter av utsikten ut över torget istället.



Trafalgar Square

Vidare ner mot Themsen passerar man Whitehall och bland annat The Old Ministery of war och Churchill museet och the cabinet war rooms, svänger runt ett hörn vid Parliament Sq. och plötsligt står man öga mot öga med Big Ben.



Big Ben

Måste gå över Westminster bridge och se Houses of Parliament från andra sidan. Klockan är tio över sex och jag måste ta mig tillbaka till Heathrow.


Kommentarer
Postat av: Jenny

Ha en fortsatt trevlig dag! :D Om ett tag är det ju fotboll, Sverige - Spanien, vad tror du att det blir? :) Kika gärna in i min blogg och släng in en kommentar om du har tid! :D

2008-06-14 @ 16:05:53
URL: http://penajs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0